Momo 2009, un viño interesante (e económico) da Ribeira do Douro – Capítulo 0
Non sei se neste caso concreto débese á crise económica, pero o certo é que nos últimos meses están a aparecer viños da Ribeira do Douro, con barricas de seis a doce meses, de moita calidade a un prezo modesto.…
Mar viva, unha experiencia gastronómica distinta en Corcubión
Como dicía hai pouco en referencia ao Loxe Mareiro ou A Tixola, o litoral occidental de Galicia estase a convertir nun curioso polo de innovación gastronómica centrado na sinxeleza, na transparencia do produto e da innovación e na procura dun…
Cocido épico en Casa Guillermo (A Fonsagrada) – Capítulo 0
Despois de numerosas experiencias, queda confirmado: para cocidos, os da Fonsagrada
A Horta do Obradoiro: cociña con fondo e ideas frescas para un novo polo gastronómico
Tres novos cociñeiros abren aos pés da Catedral de Santiago unha proposta de cociña de sabor e produto, que se construirá conforme eles mesmos evolucionen. Xusto enfronte da mítica Casa Marcelo, e no local do restaurante Huertas,referencia de certa gastronomía…
Hoxe abre de novo Culler de Pau – Capítulo 0
Fotos: Sole Felloza Pois hoxe, xoves 12 de marzo de 2015, abre de novo un dos restaurantes de referencia para a gastronomía contemporánea en Galicia: Culler de Pau. Logo dun complicado proceso administrativo e das reformas acometidas no local, esta…
Platos rotos: máis dunha década de textos gastronómicos, agora en ebook – Capítulo 0
Con moito gusto quero presentarvos este meu novo proxecto. É un libro electrónico distribuído a través do programa Kindle de Amazon chamado Platos rotos. Textos gastronómicos (2003-2015). Aquí tedes o resume que podedes atopar en Amazon: El periodista Manuel Gago…
Vánagandr, unha nova xenebra galega
Defínese como unha "xenebra 100% galega", e realízase en Cambre. A primeira vista, o que nos chama a atención antes de nada é a espectacular etiqueta realizada por David Pintor, na que se retrata un episodio da mitoloxía nórdica, no…
Restaurante Seiruga, en Malpica: cando o arroz é puro sabor – Capítulo 0
Non é doado para min atopar na Costa da Morte referencias recomendables, especialmente cando saímos dese miragre chamado Caldebarcos e algunhas outras referencias illadas ao longo da costa, que son como illas benaventuradas nun océano gastronómo demasiado azaroso e complicado.…
Ponte da Boga Expresión Barroca 2013: a versatilidade da Ribeira Sacra
Sen dúbida a adega Ponte da Boga está a desenvolver unha personalidade propia na Ribeira Sacra. O respaldo da súa incorporación á cervexeira Hijos de Rivera axuda a que a adega poida levar a cabo ás veces proxectos singulares que…
Unha ollada á gastronomía conventual de Galicia – Capítulo 0
Estes días pasados presentouse no mosteiro de Samos o libro "Gastronomía Conventual en Galicia", coordinado por Miguel Vila, e coa participación do historiador Xavier Castro e as fotografías de Sole Felloza. O libro foi editado pola Axencia de Turismo de…