Activitats

Activitats organitzades per Laie
·
128 Pins
 44w
Collection by
Club de lectura Laie, a Barcelona
📚 Glòria Farrés presenta el Club de lectura Laie ☺️ Mikhaïl Bulgàkov, Cynthia Ozick, Juan Rulfo, Jean Echenoz, Edna O'Brien, Hjalmar Söderberg, Giorgio Bassani, Robert Walser i Mercè Rodoreda t’hi esperen!
Inscripcions obertes per al Club de Lectura Laie
Club de lectura a Barcelona
Inscripcions obertes per al Club de Lectura Laie! A partir del 5 d’octubre, Glòria Farrés ens guiarà per obres de Mikhaïl Bulgàkov, Cynthia Ozick, Juan Rulfo, Jean Echenoz, Edna O’Brien, Hjalmar Söderberg, Giorgi o Bassani, Robert Walser i Mercè Rodoreda.
Presentació de Bootes de Miquel de Palol a Laie Pau Claris
Dijous 2 de febrer de 2023 a Laie Pau Claris Bootes és la novel·la monumental que completa el cicle Exercicis sobre el punt de vista, que va començar amb Les concessions (2004). Després d’una presentació general de l’obra a càrrec de l’editor, Ernest Folch, l’autor ha comentat alguns passatges llegits per Valentí Gómez Oliver, Rosa Mariana, Xavier Bru de Sala, Ada Castells i Núria Perpinyà. Fragments que donen compte de la diversitat d’estils i registres de la novel·la.
Feminismes contemporanis, nou curs a Barcelona
A partir del 2 de maig, nou curs: Feminismes contemporanis, dirigit per Laura Llevadot. Presencial i en línia! Amb la col·laboració d'Ester Jordana, Juan Evaristo Valls Boix i Carolina Meloni
Curs de fotoperiodisme a Laie, Barcelona
Aquest curs proposa una introducció al periodisme literari i a la fotografia com a eines per explicar la complexitat del món contemporani. Un tast de com es fan avui les cobertures de les guerres i les migracions sobre el terreny i de quines formes narratives hi ha per explicar-les, a cavall entre la tradició i la modernitat. El curs és impartit per la fotoperiodista Anna Surinyach, editora gràfica de 5W, i pel reporter i escriptor Agus Morales, director de la revista.
La maternitat a la literatura
📣 El 8 de febrer comença «Ai, mare meva! El conflicte permanent», un recorregut de la mà d’Ada Castells per les diferents formes de representar la maternitat a la literatura contemporània. 👉 De les mares que ens agradaria imitar a les mares voldríem oblidar, llegirem autores com Vivien Gornick, Jeanette Winterson, Jamaica Kincaid, Delphine de Vigan o Milena Busquets, entre d’altres.
Curs sobre les dones al jazz, de les grans estrelles a d'altres menys conegudes. Jazz
Les dones al jazz
Curs presencial i en línia amb Pau Fuster. A les primeres tres sessions parlarem de les grans cantants del jazz, i també d’algunes cantants que, tot i no ser tant conegudes, l’han influenciat i enriquit. A les darreres tres sessions coneixerem i descobrirem dones que han estat grans instrumentistes i que, en molts casos, no han estat gaire o gens reconegudes. Sabrem com de difícil va ser guanyar-se la vida i tenir un lloc dins un món copat pels homes.
Curs sobre la maternitat en la literatura contemporània Fill, Agenda
Ai, mare meva! Curs sobre literatura i maternitat
Amb Ada Castells. El progressiu reconeixement de la literatura escrita per dones ens ha ofert una visió molt més realista del fet de ser mare i, de retruc, de ser filla o fill. Les escriptores hem començat a parlar-ne amb una honestedat sovint dolorosa i, a voltes, terapèutica. El cicle proposa cinc sessions temàtiques, cadascuna de les quals tractarà dues novel·les similars. Cada sessió comptarà amb una guia de preguntes per destacar aspectes de l’obra que contribueixin a generar debat.
Curs sobre la història del jazz New Orleans, Commonwealth, New Orleans Voodoo, Southern, Congo, Visit New Orleans, African Diaspora, Culture
Jazz: la música negra que canvia el món
El jazz és una música negra caracteritzada per la creativitat, el ritme i la improvisació. Una música apassionant i extraordinàriament diversa que ha aportat una enorme quantitat d’obres mestres musicals que són clau per entendre la música dels segles XX i XXI, fins al punt que es pot afirmar que sense el jazz la música popular occidental del darrer segle no sonaria com ho fa.
Curs sobre el Decameró de Bocaccio
Les històries del món. Lectures temàtiques del Decameró de Boccaccio
Mentre la pesta arremet contra Florència, un grup de nois i noies decideix anar-se’n al camp per esperar que passi la pandèmia. Per passar el temps de forma plaent expliquen durant deu dies un conte cadascú, tot recollint relats i faules d’arreu amb una pluralitat de veus que aplega la varietat indefinida de la vida.
Curs d'introducció al Jazz amb Pau Fuster Musica, Book Cover, Cover, Aretha Franklin
Curs d'introducció al Jazz
Jazz, la música negra que canvia el món Escoltarem les grans peces dels diferents estils, fent audicions guiades i així poder entendre les interpretacions dels solistes i les característiques de la música. Podrem aprendre quines són les característiques dels diferents estils jazzístics i també contextualitzar-ho tot en la història dels EEUU. Del 7 de març al 4 d’abril Curs impartit per Pau Fuster. Informació i inscripcions: activitats@laie.es | assumpte: curs jazz | Tel. 933 181 739
Curs sobre filosofia postfundacional al febrer de 2022 Travel, Monopoly Deal, Monopoly, Boarding Pass
Filosofia postfundacional
Curs de Pensament Contemporani Postfundacional. CURS PRESENCIAL I EN LÍNIA Informació i inscripcions: activitats@laie.es | assumpte: curs filosofia | Tel. 933 181 739 FEBRER 2022 Jacques Derrida, Jacques Rancière, Michel Foucault i Giorgio Agamben
Curs d'introducció al Decameró de Boccaccio History, Lecture, Giovanni, Giovanni Boccaccio, Al, Ecard Meme
Les històries del món. Lectures temàtiques del Decameró de Boccaccio
El curs pretén ser una introducció al fascinant món narratiu de Giovanni Boccaccio (1313-1375), un dels autors més extraordinaris de la literatura italiana i mundial. Curs coordinat per Rossend Arqués, president de la Societat Catalana d’Estudis Dantescos (SCED).
Ja et pots inscriure a la 7a edició Club de lectura Laie! Georges Simenon, Víctor Català, Robert Musil i molts més us esperen a partir del 4 d'octubre Moose, Art, Animals, Georges, Us, Pots, Moose Art
Ja et pots inscriure a la 7a edició Club de lectura Laie! Georges Simenon, Víctor Català, Robert Musil i molts més us esperen a partir del 4 d'octubre
El curs s´organitzarà entorn de textos concrets, corresponents a les figures més rellevants d´aquest panorama. La primera i darrera sessions serviran per a contextualitzar els textos i els autors dins de la cultura anglesa, entesa en un sentit ben ampli (cinema, música, política, pop-art, etc…). En conjunt, el curs ofereix les claus per a comprendre per què la novel.la anglesa es troba en un moment de màxima vitalitat i interès. England, Novella, Pop Art
El curs s´organitzarà entorn de textos concrets, corresponents a les figures més rellevants d´aquest panorama. La primera i darrera sessions serviran per a contextualitzar els textos i els autors dins de la cultura anglesa, entesa en un sentit ben ampli (cinema, música, política, pop-art, etc…). En conjunt, el curs ofereix les claus per a comprendre per què la novel.la anglesa es troba en un moment de màxima vitalitat i interès.